/PresseGuitar.jpg
Foto: Nikolai Rasch Skou
 
Et lille uddrag af hvad pressen og publikum har skrevet til og om Eddie:

Eddies ”Vinterdigte” er en stor succés. Ganske enkelt  fremragende! (Faxe Bugten)

Vinterdigte - en lyst af vellyd at lytte til.
(Anmeldt af Leif Kirkvåg, Visens Venner Danmark)
Denne dejlige cd indeholder 24 digte af Halfdan Rasmussen, 23 sat i musik af Eddie van Lüthje. Digtene udkom i 1965 under navnet "Julekalender for voksne", men digtene er meget mere end en julekalender, de er en blanding af eftertænksomhed, kærlighed, erotik, venskab, livserfaringer og erindringer fra Halfdans barndom.
Med tilladelse fra Halfdans søn, Tom Nagel Rasmussen, som har leveret en melodi, (Vinterens himmel), har Eddie givet digtene nye titler, og lavet en dejlig og flot arrangeret visecd. Ud over "Eddie’oterne”, Marcel Vos, Jesper Kirkbøl, Henrik Drent og Susanne Hjelm, har også Hugo Rasmussen, Troels Jensen, Leon Hegelund, Jarno Varsted, Morten Nygaard og Lars Krarup medvirket til at gøre numrene til en lyst af vellyd at lytte til!

Hej Eddie...
Det er efterårsferie for mine børnebørn og vi har benyttet lejligheden til at lytte til Halfdans Vinterdigte med dine og Toms melodier og din sang. Det er fremragende. Tak fordi jeg har fået en CD med dem. Jeg vil lytte mere.  
Eddie - Denne mail er for at glæde dig.

Med venlig hilsen     
Erik Grip


 
Hej Helle og Eddie
I kan tro, der bliver lyttet til Vinterdigte på de nordjyske landeveje. Det er da nogle utrolig søde og gode sange, og dejlig musik. Jeg blev vældig overrasket, da der pludselig dukkede valsemusik op.
Håber, det lykkedes at få fat på Tom Nagel, inden I skulle retur til Sjælland - og at der måske nu er ny musik på vej.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Mange hilsener,   Jørgen og Margit fra Nibe

Forrygende arrangement i fredags.
Fin musik, sang og fortælling .... Halfdans digte kan ikke få et bedre musikalsk akkompagnement!   Masser af hilsner også til Helle
Cafe Ved Strandens Venner / Rågeleje


Kære Eddie og Helle
Dejligt at høre at også I har gang i den! Og at det lyder som om du er kommet ovenpå igen.
KH  Bente Kure og Leif Ernstsen  :o)
 
Dejlig koncert i PH Cafeen den 17.2.13 og vi gør det da bare en anden gang igen - hvis I er friske.
Kærlig hilsen Inge-Lise  
Viser & Folk

 
Johannes Møllehave skrev: Vinterdigte er en dejlig CD ! Køb den!
(Kristelig Dagblad)
 
Besked facebook 2008.......                                                                
Hej Eddie, Jeg befinder mig lige nu i Indien! Du er virkeligt blevet et kendt navn,. Saa sent som i sidste uge hoerte jeg nogle danske turister hernede snakke om din Halfdan-CD.     Ret sjovt - saadan midt ude i bananplantagerne syd for Bombay !
hilsen  Elsebeth Nilsson/ Journalist


Kære Helle og Eddie
Også tusind tak herfra for en fantastisk aften, i september, som vi har fået mange positive tilbage meldinger på. Hvor er det dejligt at opleve en sådan stemning, I fik sat gang i.    De bedste hilsner  "Cafe Ved StrandensVenner" Rågeleje /Birgith, Janne, Nynne og Marianne

Ærlig talt, håber jeg, vi ses igen i Dalby, men nu holder jeg nok øje med jer. Tror nu nok, I tog det hårde slid, det er da sin sag at skulle underholde sådan en hel forsamling. Vi var utrolig glade for at have huset fuldt takket være jer. Så pas på helbredet derude i Vandkants-Danmark! :-)  Mange hilsner  Dorthe H. Hansen, Dalby Menighedsråd

Efter koncert i PH Caféen … Har været på PH-Caféen til visesang med "kant". Det var vores lokale Eddie van Lüthjes trio + 1, der underholdt med blandt andet Halfdan Rasmussen og Carl Scharnberg- digte tilsat Eddie's melodier - det var en god oplevelse.   Ja glæden og engagementet fra jeres musik mærkes ud over scenekanten - hvilket må give en god naturlig træthed i samspil med flytning af anlæg og Jeres mange spændende instrumenter.     
Per Thomsen,
3F og Faxe Byråd

 
Sådan!!!! det er bare lige den måde man skal leve livet på....selvom jeg kan forstå at Helle lige som jeg stadig er "arbejdsramt".
Det lyder da fantastisk at I skal til Gilleleje den 30/11- er det mon et lukket arrangement ?Jeg holder øje med lokalavisen.....  så bliv ikke overrasket hvis I den dag ser nogen I kender.
Bedste hilsner til jer begge, 
Birgith


December 2013: Jeg lytter her i december selvfølgelig til "Vinterdigte". Den er så fin og hører sammen med Bach og Händel til det faste december repertoire her på Frederiksberg.             
Mange hilsener fra Inger Krebs
Kære Helle og Eddie
Tusind tak for en rigtig god og hyggelig aften, hvor er I gode alle, man kan da kun blive glad i låget med så dejlig underholdning, og sikken et skøøøønnt sted ! Kultur HUSET i Faxe Ladeplads.
Vi sender jer de bedste ønsker om et rigtig godt nytår, med masser af musik og sang. Vi kommer gerne igen.   Mange gode og hilsner her fra
Ruth & Per, Stevns Lokal Radio-I dag er jeg kommet hjem fra PH-cafeen, hvor Eddie van Trio, Eddie, Helle og Marianne har underholdt i nogle dejlige timer.- Og Gud ja, - rytmetroldmanden Jesper Kirkbøl...    I er dælme dejlige på Scenen..   
Mette Østerbro, Visens Venner Østsj.


Sangforeningen Syng dig Glad/Hundested havde torsdag d. 21. februar 2013 besøg af Eddie Van Trio. Det blev en mindeværdig aften med dejlige, sjove og festlige viser. Musikken og viserne blev leveret med en smittende glæde, begejstring og professionel dygtighed. En dansk viseaften, når den er allerbedst!   Vi er i fuld gang med planlægning af næste sæson. Der har været mange positive og begejstrede reaktioner fra vores medlemmer på aftenen. Derfor vil Birthe og jeg godt spørge dig om, det vil være muligt, for den samme pris som i år, at få besøg af Jer igen til næste år?. En varm hilsen og tak til Jer alle tre     
K.h.  Birthe og Leif

 
 Hej alle fire,   fantastisk aften i HUSET. Vi nød det!               
Musikhilsen Camille og Daniel


 
Hej og god aften Eddie
Ville blot sige, at jeg mere end en gang har hørt din cd ”Vinterdigte”, og jeg er virkelig glad for at jeg fik købt den - for den er virkelig god
Ja - ikke så meget mere nu, men det fik jeg lige lyst til at skrive/ smil. Fortsat god weekend og mange hilsner 
Jan Lauridsen ( PH Caféen).Kære Eddie, -     Tak for de pæne ord og hjælpen! Håber I får en kanon koncert (det tegner alt vist til! :-) )Vi er desværre ikke med, da vi begge er på Strib festivalen. Men vi sender alle gode tanker og så må I hilse fra os. Med vise hilsner    L
eif & Bente (Ernstsen & Kure)  
PS. Dejligt foto af trioen!!Hej Eddie og Helle,
Hvilken herlig søndag eftermiddag i november, den kan vi leve længe på!  Jeg har i dag indbetalt det indsamlede beløb kr. 307,50 til Giro 413, og bedt dem spille ”Glider ind i min barndom" fra jeres CD. Den kommer nok på søndag. Lyt, hvis I er hjemme.    Vi vender tilbage en anden god gang.
Mange hilsner
Inge-Lise -
VISER & FOLK,  PH Caféen 13.nov. 2011                       
Hej Helle og Eddie !
Det var hyggeligt at høre og se jer igen på Café PH.  Helt tilfældigt sidste søndag hørte vi Margaret Lindhart i Giro 413 oplæste ønsket fra Café PH  da vi åbnede for radioen og hørte Halfdans ”Glider ind i min Barndom” igen :-)).  Skønt genhør, dejlig melodi!
Mange hils og på gensyn 
Finn og Lise,
"Havheksen", Hvidovre


"Vinterdigte" anmeldt af Mikael Neumann (Ulrik Neumanns søn)
Dear  Eddie, Nu har jeg lyttet !   Det er en herlig CD du har lavet.
Hvis man vil være lidt morsom  (hvorfor man nu ska være det ? ) kan man sige, at du har givet Halfdan Rasmussen cowboytøj på! Både melodi, sang og  arrangemangsmæssigt er det mange numre der musikalskt fører mine tanker til Willy Nelson.
Mit favoritnummer  i den stil er " Julebuk med fyrigt  blik " God svingende sang med herligt let guitarspil !
" Snehvide" der er noget helt andet er jeg også meget begejstred for. Der er lidt Mark Knofler stemning på drengen, både hvad gælder kompositionen och guitarspil.

"Et hår på brystet " er det nummer jeg syns du synger aller bedst på -  rent udtryksmæssigt  (Ikke for meget ikke for lidt ).
Det spor der dog rammer mig mest  ( FAVORITTEN på pladen !  )  er  "Tiden har tegnet det"   et nummer der i min smak står ud på pladen med sin ganske særlige stemning.
Lyden på CDn er riktig god. Nærværende, tydelig og behagelig.   Alt kommer frem!
Jag kan godt lide at der ikke er en masse lange instrumentalsoli på de forskellige numre.    På den måde holdes teksten bedre sammen.

This was the result of the "Neumann" Jury
Med bedste hilsner fra Vennen din
Neumann Mailer
Alias MIKAEL

Hej Eddie, Dejligt at høre dig.
Det er bare så fedt, at det går godt for jer! Næste gang du lave en house concert eller noget andet, så send det til mig og jeg skal sørge for det kommer i vores nyhedsmail.
Andy Goggin, 
The South East Songwriters ClubKære Eddie og Helle!
Det var en dejlig oplevelse at have jeres underholdning i søndags. I klarede dagen rigtig fint til både beboernes og vores tilfredshed :-))
På vores bestyrelsesmøde bagefter, var vi enige om, at vi gerne vil engagere jer igen engang.       Det ser vi frem til med glæde.
Først i aften har jeg fået tid at lytte til nogle af digtene i "Vinterdigte". Det jeg hørte syntes jeg rigtig godt om og glæder mig til at høre dem alle.
Mine bedste ønsker for forsat fremgang for jer, Eddie og Helle.
Anna Jørgensen, Kasserer/Kristiansmindes Venner, Roskilde.


Mail fra Anna Kirke, København, 4.jan. 2010:                                
Kære Eddie, Helle og Henrik,
Tusind tak fra mig.  Det var rigtigt dejligt at have besøg af jer -  og som en af gudstjenestedeltagerne anerkendende sagde: "1 1/2 time i én køre, og ingen kiggede på klokken  - det var flot". Det tilslutter jeg mig helt. Det var en meget fin måde at begynde det nye år på...    Sange og musik - både til det svære i livet og til alt det lette og lyse, som jo heldigvis også er der.         Så tusind tak fra os.
(Jonna Juel Damsgaard, sognepræst, Anna Kirke)


Tak for en smuk aften i Farum.  Vi ser frem til at se jer her igen, det var en stor fornøjelse. Vi ønsker jer god vind til jeres videre ture.
Kh Arne, Stig, Annet og alle vennerne i VV Furesø


Hej Helle og Eddie, tusind tak for jeres spil og sang i sognegården i aftes. Skal hilse fra Dianna som syntes det var super godt. Vi glæder os til næste gang i oktober :-) hilsen Morten & Dorte Nygaard, Svogerslev Musik Caf�


Hej Helle og Eddie!
Vi siger sandelig tak for jeres gode bidrag til en vellykket dag. Vi kunne mærke, at alle nød jeres indslag, hvis sammensætning passede fint til det blandede selskab. Det var også en rigtig god idé, at I inddrog Tine Karlshøj på fløjten. I klædte hinanden fantastisk godt. Og tusind tak for CD'en "Vinterdigte"; den er bare god. Sætter sindet i en dejlig velgørende stemning. Den vil vi lytte til igen og igen!
Held og lykke på jeres videre færd. Håber, at vore veje krydses en anden gang.
Kærlig hilsen   
Niels Henrik og Anne, Thorsborg


Kære Helle og Eddie.
Jeg Takker jer for en helt uforglemmelig dag. Det I har givet mig, min familie og venner på min 60 års fødselsdag.  Så meget, dejligt og stort, så det ikke kan beskrives.
Alle mine gæster syntes i var så gode til at underholde, og den måde i sang og spillede på var helt unik, sådan havde de aldrig hørt viser  før. Helle synger med hendes smukke stemme, det er så godt, jeres stemmer passer sammen og det var rigtig dejligt med fælles sangene.
Lizet Salvesen, Ringsted.
Hi Eddie and Helle,                                                                                                  
Nice to know you. We have already listen to your CD,”Vinter poems”.

It´’s great, it sounds so nice. It was a pleasure to have and hear you and your beautiful wife here, in Sun´s Gardens. We hope to see and hear you again soon here in San Fernando.             
Good luck with your next concerts,   
Many kisses for both, Ana, Suns Gardens,
San Fernando Gran Canaria.